Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
there's no hell like chicago
MUDCITY
Chicago - vagy ahogyan sokan nevezik, a Szelek városa - az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, a város azonban egy sokkalta baljósabb nevet is visel, a köznyelvben egyszerű Sárvárosként is hivatkoznak rá; vélhetően a múlt miatt, amikor a váratlan demográfiai robbanás piszkos utcákat és rossz egészségügyi és higiéniai állapotokat eredményezett, azonban ez a 21. században már régen a múlté; napjainkban inkább a felszín alatt meghúzódó alvilági szálak miatt vált szennyezetté a környék, azonban ebből a hétköznapi átlagember mit sem vesz észre. Pedig odalenn három maffiacsalád hadakozása borzolja az állóvizet, annak ellenére, hogy évtizedek óta tűzszünetet kötöttek, a díj pedig, amire pályáznak, nem is lehetne egyértelműbb: hisz egyszer minden egyezség véget ér, és eldől majd, hogy ki uralhatja a chicago-i alvilágot.
Oldalunk küllemét Nova kitartó és türelmes munkájának köszönhetjük, dizájnnal kapcsolatos kérdésekben Ő tud válaszolni. Leírásankat az admingárda közösen készítette, ehhez segítségünkre volt megannyi fantasy sorozat, a majdnem mindent tudó wikipédia és természetesen a saját kútfőnk. Ajánlott böngésző: google chrome és opera
...a city that was to live by night after the wilderness had passed. A city that was to forge out of steel and blood-red neon its own peculiar wilderness.It's the place built out of Man's ceaseless failure to overcome himself.
Chatkép : Usernév : vibey Titulus : Chicago-i lakos Play by : rebecca ferguson Faj : werewolf Hozzászólások száma : 6 Pontjaim : 4 Foglalkozás : huntress // journalist Lakhely : the loop rn — : Előtörténet : she's got that sophisticated, street smart, spiritual, soulful, savage thing about her Őt keresem : loving any of us is a death sentence, isn't it?
Élesen odavetett replikájára megingatom a fejem. - Eszemben sincs - hunyom le egy pillanatra a szememet, ahogy megingatom a fejemet. Először csak az egyik szememet nyitom, aztán a másikat is. Nem volt nehéz megtalálni, idejönni annál inkább, már csak azért is, mert nem egyszer, s nem kétszer a tudtomra adta, hogy nem akar a klánban tudni, mi több: látni sem bír többé. Arról nem is beszélve, hogy bár a legtöbb itt tartózkodó már az orra hegyéig sem lát, legfeljebb épp csak annyit, hogy a poharat még megragadják ezen a késői, vagy korai órán, attól még mind vadászok, és biztos akad köztük olyan, aki szívesebben látna farkasként - a nappaliban kiterítve a kandalló előtt. Faszság volt idejönni, de ki van zárva, hogy most, hogy végre elcsíptem, elengedjem és elszalasszam a lehetőséget. Nem, mintha józanul nem lenne őszinte - mostanában inkább fájón és marón -, de ordas nagy hazugság volna azt állítani, hogy nem akarom kihasználni az ittasságát, hogy egy kicsit nyugton maradjon a tompaságban. Nem, mintha erre emlékezne majd, amikor felébred. Nem is értem, mit gondoltam, hiszen érzem a tequila éles-, és a sör kesernyés illatát a pórusaiból párologni. - Nem láttam - tényleg nem, de elhiszem neki, hogy van. - Hát - körülnézek, az egyik asztal alatt pihegő fazonon állapodik meg a tekintetem -, szerintem le kellene vennetek - vonom meg a vállamat finoman és lassan. - Fáj, hogy így látsz - felvonom egyik szemöldökömet, miután lesütöm a pillantásomat, hogy aztán rá emeljem, majd leülök vele szemben, amikor kiböki, hogy mégis csak érdekli, minek jöttem ide. - Ugyanazt, amit eddig - amit mindig is, ami a részemmé-, az életemmé vált. - Szeretnék úgy beszélni veled, mint régen, hogy nem úgy nézel rám, mintha a legszívesebben felhasítanál. Ha csak egy kicsit félre tudnád tenni azt a kurva, elavult kódexet, meg a makacsságodat, és kinyitnád a szemedet, meg a füledet - meg az aranyszívedet-, és észrevennéd, hogy ugyanaz vagyok, aki voltam - a keze felé nyúlok. - Szeretnék hazamenni veled, és nap, mint nap, mint nap bizonyítani, ha te meg ezt akarod.
Chatkép : Usernév : iksz Titulus : Chicago-i lakos Play by : Karl Urban Faj : ember Hozzászólások száma : 3 Pontjaim : 1 Foglalkozás : állatorvos / vadász Előtörténet : Kor : 42
Jax Hawthorne | Szomb. Okt. 26, 2024 1:37 pm |
- Akkor már mehetsz is. - Mondom a szesztől karcos hangon - korán jött vagy későn érkezett attól függ, hogy mihez; Hogy teljesen szétcsapva találjon még korán van. Amióta nem whiskeyvel kísérem a tequilát, csak sörrel egész sokáig tart elérni a blackoutot. Úgy érzem máris komoly előrelépéseket tettem saját gyógyulásom felé, bár állítólag az összetört szívre csak az Idő lehet gyógyír, a mániás depresszióra meg a jóféle pirulák. Még szerencse, hogy állatorvos vagyok - ugyan kötelességem elszámolni a munkám során használt drogokkal, de ugyan ki tudná megmondani hogy egy-két milliliterrel kevesebb ketamint kapott ivartalanítás előtt egy ló? Baromira rám férne már egy jó alvás, és ha jobban belegondolok egy zuhany sem ártana - nem vagyok alkoholista-mód büdös, de az fix hogy az oroszlán sírva enne. Cigarettára gyújtok, tekintetem elidőzik az exemen. Nem is olyan régen siettem volna helyet biztosítani neki a boxban ahol ülök - mellettem a padon vagy az ölemben, ha már több napja elkerültük egymást: vadházasságunk jól működött, rég működött, most a harag mellett viszont a régi beidegződésekkel is küzdenem kell. - Láttad kint a táblát, állatoknak tilos a kocsma területén tartózkodni. - Nem mintha a hatósági ellenőrzés Morzsit venné a lista legelejére amikor azt taglalja a jelentésben, hogy miért is záratta be a helyet és rendelte el a felgyújtását és a sóval való behintését. Nem akarom bántani. Még nem, így nem - nem támad, nem provokál, nem fenyeget csak vodkától bűzlik, engem meg nem visz rá a lélek hogy kidobassam - arra meg még kevésbé, hogy megsimogassam néhány ezüstköpenyessel, mielőtt én magam hajítanám az utcára. Megint. Gyűlölöm magam ezért és gyűlölöm őt. Nyűgösen a masszírozom a pofámat, végül a hajamba túrok, hiszen a frizurámnak ezen a kései vagy éppen korai órán tökmindegy hogy áll. - Jó, tudod mit? Add elő. Mit akarsz?
Chatkép : Usernév : vibey Titulus : Chicago-i lakos Play by : rebecca ferguson Faj : werewolf Hozzászólások száma : 6 Pontjaim : 4 Foglalkozás : huntress // journalist Lakhely : the loop rn — : Előtörténet : she's got that sophisticated, street smart, spiritual, soulful, savage thing about her Őt keresem : loving any of us is a death sentence, isn't it?
Sosem voltam még ilyen elveszett, mint most, és, ha Jax ott lett volna - de, legalábbis számára érthető okokból, nem volt -, akkor bizonyára én sem lennék itt. Mert Jax nem hagyta volna, kitépte volna a kezemből a vodkával telt üveget, aminek mostanra már csak kicsivel több, mint a fele pihen a konyhapulton. A kapcsolatunk jelenlegi dinamikájából adódóan pedig vagy fejbe baszott volna vele, vagy lelocsol, hogy aztán nemes egyszerűséggel a homlokomnak pöcköljön egy gyufát, majd a biztonság kedvéért, kétszer-háromszor belelőtt volna a testem tetszőleges pontjaiba. De ugye Jax nem volt ott, ezért megállítani sem tudott abban, hogy ide jöjjek a híres-nevezetes, south side-i késdobálóba, ami több szempontból nézve is kurva nagy hülyeség volt, de mi mást tehettem volna? A családom, a klán, ami felnevelt és kinevelt, kivetett magából, nekem meg nincs kihez mennem, nincs hova fordulnom, nem mehetek a házba sem, és az a lakás nem az otthonom. Megszállott módjára kerestem, hogy meggyőzzem róla, hogy annak dacára, hogy, ami történt, amivé lettem, végtére is ugyanaz az ember vagyok, mint az előtt. Mielőtt bemart volna az a rohadék, mielőtt megfertőződtem volna a kórral. Ugyanaz vagyok, Jax, hát nem látod, hát nem érted? Nem akarok falkát, és nem hiszem, hogy jó ötlet volna visszamenni ahhoz, aki bemart, de akkor hova mehetnék, mi tévő lehetnék? Hova, ha nem hozzá, aki a világom meghatározó része, és az elvesztése olyan, mintha egy létfontosságú szervtől fosztottak volna meg? Hogy lehet, hogy bennem, bár megváltozott minden sejtem, nem változott semmi, ő pedig kifordult magából? Nagyon későn, vagy nagyon korán érkezem a kocsmába, nézőpont kérdése, amikor a többség már hazament, esetleg egy másik helyre, vagy annyira részeg, hogy észre sem vesznek majd, és én is pont annyira vagyok részeg, hogy ne legyenek aggályaim, hogy ne féljek annyira - nem, mintha terveznék bemenni egy helyre, ahol akár egy maréknyi-, fél tucat-, tucat vadász is lézenghet, még, ha olyan homályosan is látnak, hogy fel sem fogják, hogy esetlegesen régről-, vagy egy tárcába rejtett képről ismerik a vonásokat. - Hozzád jöttem - mondom ezt kevésbé magabiztosan, mint szerettem-, vagy terveztem volna korábban, amikor végre egy karnyújtásnyira van. És még az is lehet, hogy olyan türelmetlen voltam, hogy, amikor megéreztem a nyíló ajtón kiszökő-, csak rá jellemző illatot, egy életem, egy halálom, bementem.
Chicago neve összeforrott a bűn fogalmával; a város, ahol az acél és az üveg találkozik, látszólag nyugodt és modern külsőt mutat a világnak, ám a fényes felhőkarcolók árnyékában, az éjszakai sötétségben nemcsak az alvilági mocsok, hanem a természetfeletti erők furcsa térhódítása is ármánykodik. Legalábbis a helyiek szerint, hisz egyre több mendemonda és hiedelem terjed az utcákon, és egyre többen hisznek abban, hogy Chicago városa nem csupán a hatalom és a bűn, hanem rejtélyes és természetfeletti erők színtere is. A város, ahol a maffia játszmái és a titokzatos erők közötti konfliktusok áthatják a mindennapi életet, ahol az éjszaka mindig több titkot hordoz, mint amit a fény nappalra ki tudna deríteni. Az ördögi üzelmek és rejtélyes események sűrű ködjében a város szinte pulzál az indulatoktól, pedig nem mindig volt ez így; több évtizeden át tartó béke ért most véget, Ők pedig, akik Noktoriánnak nevezik magukat, egyiküknek köszönhetően egyre közelebb kerülnek a lebukáshoz, ami végzetes poklot szabadíthat a világra. Van, aki még több hatalomra vágyik. Van, aki harcolni akar. Van, aki bosszúra esküdött. És van, aki biztonságban akarja tudni magát és a szeretteit. De lehetséges-e ez egy olyan városban, ahol a bűn átitatott mindent? És mit tudnak tenni a noktoriánok, ha kiderül, hogy áruló van közöttük?